.

.

GOGEN
PURE COLLAGEN POWDER / PURE COLLAGEN DUST
BEAUTY FOOD!!
Tanpa pengawet dan perisa tambahan. SUGAR FREE!
DSC_1066
Gogen Collagen packaging baru

.20130608_085609

Gogen Packaging Lama

Mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (Dikelaskan sebagai makanan)
Klik gambar untuk imej yang lebih jelas
 

.

Ini testimoni customer yang sudah 2 tahun makan Gogen Collagen

klik gambar utk besarkan imej

10422331_1601577813409019_3821832697403452936_n

10702045_1544498462450288_1313486992937392047_n

Tgk tu banyak nya customer ni dah beli dengan kami

Dari packing lama sampai la packing baru

testi

 

Apa itu GOGEN Collagen

Gogen merupakan makanan kecantikan (beauty food) dari serbuk kolagen marin terhidrolisis tulen gred tinggi, menawarkan kadar penyerapan yang tinggi dan mengandungi pelbagai asid amino yang lengkap.

Diperbuat daripada 100% bahan semulajadi tanpa pengawet dan perisa tambahan,SUGAR FREE!

Diperbuat daripada kolagen gred tinggi yang masih mengekalkan khasiatnya walaupun dibancuh dalam air panas.

 Apa yang akan anda dapat dalam setiap scoop? (Scoop disediakan)

1 Scoop Gogen (6g) :

5000mg – Pure Collagen Dust / Powder
450mg – Pure Vitamin C Dust / Powder
250mg – Amino Acid
250mg – Glucosamine
50mgHyaluronic Acid

 

Amino Acid –  Penting untuk mengekalkan kulit yang sihat,membekalkan nutrien untuk menyuburkan kulit, rambut dan kuku dari dalam badan.

Glucosamine – For joint support

Hyaluronic Acid – Hydration, brightening, whitening & repairing dry & damaged skin cells. Hyaluronic Acid (HA)  ialah komponen utama kulit yang sihat. Kira-kira 50% daripada HA struktur dalam badan terkandung dalam matriks kulit. HA memegang air dalam tisu, menyediakan daya tahan, dan kelembapan kulit. Tahap HA dalam kulit yang merosot akan menyebabkan  kekeringan, fleksibiliti dikurangkan, timbulnya garis-garis halus dan kedutan.

Fungsi ingredients dalam GOGEN :

a.       Skin Nutrient — Collagen + Vitamin C + Amino Acid

b.       Skin Moisturizer — Collagen + HA

c.      Body posture (for bone and joint) — Collagen + HA + Glucosamine

*HA (Hyaluronic Acid)

20130608_085714

 

.

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik,pelembab kulit dan kecantikan kulit.

.

GOGEN  YANG DIAMBIL SEBAGAI SUPPLEMENT

  • Merupakan satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang  pertumbuhan kolagen dalam kulit
  • Menyediakan asid      amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada      tryptophan).
  • Memberikan  nisbah asid amino yang diperlukan untuk pembentukan kolagen dalam  badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida.
  • Mengandungi asid  amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot. Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan  kadar pembakaran lemak .
  • Lemak yang  terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga.
  • Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baik pulih tisu penyokong terutamanya pada sendi.
  • Menyediakan  penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit.
  • Mempercepatkan proses pemulihan kecederaaan
  • Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi.
  • Ia boleh  membentuk dan menegangkan badan.
  • Peningkatan  tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan.
  • Memelihara dan      menguatkan rambut dan kuku.
  • Ia membantu      menegang kulit dalam melambatkan penuaan. Ia memberikan keseimbangan      nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia      seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan
  • Hati manusia      juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang      mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga.
  • Kajian klinikal      awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama      66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.

.

 

Kebaikan GOGEN dan kebaikan kolagen dalam bentuk serbuk

Kebanyakkan produk kolagen dipasaran,banyak dicampurkan dengan bahan-bahan campuran lain. Kandungan collagen sangat sedikit dalam setiap sachet atau tablet antara 500mg-1000mg sahaja. Pakar mensyorkan pengambilan kolagen sekurang-kurangnya 5000mg sehari untuk membekalkan kolagen yang cukup dalam badan. GOGEN mengandungi kandungan kolagen yang tinggi iaitu 5000mg dalam setiap scoop. Kolagen dan Vitamin C sahaja tidak cukup,kini kami memberikan anda premium ingredients tambahan iaitu Hyaluronic Acid,Glucosamine dan Amino Acid.

Anda juga boleh campur sekali dlm moisturizer,krim dan body lotion. GOGEN adalah pure collagen powder,anda boleh bawa GOGEN kemana saja,time keje,time berdating,time shopping,time kenduri. Tapi,dinasihatkan jangan bancuh GOGEN ni dengan air kosong disebabkan tak sedap untuk diminum disebabkan kandungannya pure collagen powder dan serbuk antioksidan vitamin c tanpa pengawet dan pemanis tambahan serta campuran bahan-bahan lain.

Produk Kolagen dalam bentuk serbuk yang dibancuh dalam minuman lebih mudah diterima dan diproses oleh sistem pencernaan badan berbanding produk kolagen dalam bentuk pil, tablet, dan kapsul.

Kebanyakan produk kolagen dalam bentuk pil,tablet  dan kapsul tidak mudah untuk dicernakan dan mengakibatkan kurangnya daya penyerapan produk tersebut. Malah bagi golongan berusia,mereka kurang mendapat manfaat kerana keupayaan penghadaman mereka yang lemah.

Kami juga percaya kolagen dalam bentuk serbuk merupakan cara yang paling ekonomi untuk diambil dalam jangka masa panjang. Anda boleh kawal sendiri pengambilan kolagen anda selain dari yang disarankan oleh pihak kami bergantung pada bajet anda.

.

 

Kebaikan GOGEN Collagen
Mencerahkan kulit yang kusam agar wajah lebih berseri
Makanan tambahan untuk orang yang menderita daripada artritis atau osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis
Mengurangkan sakit sendi (terutama di bahagian lutut,siku)
Memperbaiki tekstur kulit menjadi lebih halus dan  menjadikan kulit lebih cerah
Mengembalikan keremajaan, menjana semula dan menyegarkan semula kulit seluruh badan
Menguatkan kulit kepala, folikel rambut dan kuku
Menguatkan dan mengimbangkan sistem imun
Meningkatkan keanjalan, kelembutan dan keanjalan kulit
Membantu parut untuk pudar dengan cepat
Melembapkan kulit yang kering
Mengurangkan minyak di muka
Mengurangkan pigmentasi untuk kulit yang lebih sekata dan berseri.
Memberikan perlindungan antioksidan anti-penuaan
Memperbaiki warna kulit dan tekstur kulit
Melindungi kulit daripada kerosakan radikal bebas
Mengurangkan penampilan garis halus, kedut dan masalah open pores
Penambahbaikan kepada masalah disekitar mata seperti lingkaran gelap,eye bag
Menguatkan dan menyokong struktur kulit untuk memperbaiki nada dan keanjalan kulit.
Meningkatkan kapasiti kelembapan pegangan sel-sel kulit.
Menyuburkan kulit untuk mencegah penuaan dan menjadikan kulit lebih lembut
Membantu pembentukan tisu untuk memulihkan kulit yang cedera dan parut.
Mempercepatkan metabolisme untuk meremajakan kulit.
Menggalakkan pertumbuhan semula tisu untuk menyembuhkan kulit yang cedera

 

10386833_1544483049118496_8297235475878950310_n

 

 

GOGEN sesuai untuk:

Lelaki dan wanita yang berusia 15 tahun dan keatas
Orang (terutama yang berusia) yang mengalami artritis atau osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis
Orang yang sibuk dan tidak mempunyai masa untuk menjaga kulit
Orang yang mengalami kedutan, kulit kering, kulit berminyak,pigmentasi,parut,kulit kusam,tona kulit tidak sekata, sakit sendi dan lain-lain masalah penuaan.
Orang yang tidur lewat dan mempunyai diet yang tidak sihat.
Orang yang kerap terdedah kepada matahari dan pencemaran udara
Orang yang bekerja berjam-jam di dalam bilik berhawa dingin.
Ibu selepas bersalin dan ibu yang menyusu bayi

 

 10624754_1544482952451839_6688973198294724979_n

 gogen

Cara Pengambilan GOGEN COLLAGEN 
1. Masukkan minuman kegemaran anda ke dalam cawan
2. Masukkan setengah scoop Gogen Collagen atau 1 sudu teh
3. Masukkan air dan bancuh hingga sebati.
4. Sedia diminum
* Disarankan ambil 1 scoop sehari. Setengah scoop pagi dan setengah scoop malam.

.

Cara pengambilan  :

 

A – Campurkan dalam minuman kegemaran anda

 

1.     JIKA ANDA GOLONGAN 40 TAHUN keatas dengan keadaan kulit berikut :

 

  • Kulit terlampau kering /      Kulit berminyak / Pigmentasi / Sakit sendi (terutama di bahagian lutut):  2 scoop sehari = 10,000mg collagen
  • Kulit Normal – 1 scoop sehari = 5000mg collagen

 

2. JIKA ANDA GOLONGAN 21 TAHUN KEATAS dengan keadaan kulit berikut :

 

  • Kulit terlampau kering /      Kulit berminyak / Pigmentasi / Parut – 1  1/2 scoop sehari = 7000mg –      8000mg collagen
  • Kulit Normal – Satu scoop = 5000mg collagen

 

3. JIKA ANDA GOLONGAN 15-20 TAHUN dengan keadaan kulit berikut :

 

  • Kulit terlampau kering /      Kulit berminyak / Parut jerawat – Satu scoop = 5000mg      collagen
  • Kulit Normal – Setengah scoop = 2500mg collagen

 

 

B – Taburkan sedikit dalam makanan berasaskan sup

 

C – Taburkan sedikit dalam krim muka atau pelembap dan krim badan anda

 

D – Boleh juga dijadikan masker

.

Sebaiknya campur GOGEN dlm MILO atau Minuman Berasaskan COKLAT. Memang takkan ade rase GOGEN lgsg. Boleh minum dgn milo 3 in 1 atau yg dlm kotak ataupun minuman coklat. 100% rasa milo atau coklat je takde rase GOGEN. Selamat ‘BerGOGEN’ 

.

HARGA GOGEN (SERBUK): 
 1 Botol – RM60
2 Botol – RM110
3 Botol – RM160
TESTIMONI

Related Posts: